Rólunk

Huszai László István vagyok, halászati szakközépiskolát végeztem Tatán. Mindig is vonzott a víz, a horgászat és vízi élővilág. Ezért is választottam ezt az iskolát. Tanulmányaim után a Balatoni Halgazdasághoz kerültem, mint halászmester segéd és ott lettem teljes szerelmese a természetes vizek élővilágának és a természetes vizekben élő halaknak.

Igazából abban az időben napi 24 órát csak a halakkal és a vízzel és az élővilágával foglalkoztam. Minden időmet a vízen töltöttem,a munkahelyemen mint halászati szakember, a szabadidőmben pedig a nagy Balatonon horgászattal. Pályakezdésem elején, tógazdasági szakemberként megismertem a Balaton utánpótlásáért felelős tavak munkáját, ahol az édesvízi halak tenyésztésével, nevelésével foglalkoztunk, amiket 2-3 év után kihelyeztünk, telepítettünk a nagy Balatonba. Közben egyre jobban kezdett érdekelni a ragadozó halak világa és szerencsére a Balatoni Halgazdaságon belül megtanulhattam a süllő és a pisztráng tenyésztés csínját-bínját.

Tanulmányaim és a munkám mellett rendszeresen sportoltam és a 90-es évek elején első osztályú sportoló lettem és a 90-es évek közepétől 15 éven keresztül magyar válogatott sportolóként éltem az életemet. De a vizek és a halak szerelme ez idő alatt is elkísért. Igaz, már nem halászati szakemberként, hanem csak hobbi horgászként. De a horgászaton belül is inkább a természetes vizek élővilága és a természetes halak horgászata vonzott. A 90-es évek végén kezdtem el az élő Tisza horgászatát, ami teljesen magával ragadott. A környezete, az élővilága, a partszakaszok, a csónakból való horgászat, a téli-nyári horgász lehetőségek és éveken keresztül a kudarc, kudarc hátán, a halfogás nélküli napok, mire rájöttem, hogy ezen az élő vízen hogyan kell horgászni és hogyan kell az évszaknak megfelelően kitalálni, hogy hogyan is kell egyáltalán halat fogni. A 2000-es év közepétől újra visszakerültem a Balatonra és igazából akkortól számolom a bojlizás és a nagy pontyok horgászatának kezdetét. 2010-ben fogalmazódott meg bennem, hogy a Balaton adottságaihoz mérten alkalmas egy igazi, természetes vizet szerető pontyhorgász verseny megrendezésére. Így született meg 2011-ben a Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny, melyet nagy sikerrel rendeztem meg a Balatonon. 6-8 év balatoni horgászat után mondhatom egy kicsit nagyképűen, hogy kiaknáztam a balatoni horgászati lehetőségeket és újra a Tisza, Tisza-tó irányába vettem a sátorfámat. Úgy hogy most egy teljesen új ötlettel, ambícióval szeretném kiaknázni a Tisza és Tisza-tó horgászati lehetőségeit. Igazából a Team Eurofishing azért született meg az agyamban, mert szeretném mint egy csapat bemutatni, más olyan természetes vizek horgászatát kedvelő embereknek, hogy Magyarország természetes vizei milyen csodákat rejtenek.

Rengeteg terv forog a fejemben. A közeljövőben szeretnék egy nemzetközi pontyfogó versenyt rendezni elsőként, a Tisza, Tisza-tavon, amihez nagyon sok segítséget kapok és a teljes verseny fogalma már ki is alakult és 2016 május végén ezt a versenyt már meg is tudjuk rendezni a Team Eurofishing csapatával. Tervek, ambíciók, rengeteg horgászati lehetőség forog még az agyamban és az igazi nagy szerelmem,hogy majd egyszer a Duna pontyhorgászatát is ki tudjam aknázni. De most egyelőre maradjunk még a jelenben, mert úgy érzem, hogy Tisza, Tisza-tó is tartogat még a számomra csodás élményeket. Üdvözlettel Huszai László István Team Eurofishing

Powered by themekiller.com